Lange køer foran Apple-butikken i dag morgen. Her fra åpningen av salget i Austin, Texas tidligere i år.

Annonse


iPad-salget åpnet i Europa

I dag morges åpnet Apple for salg av iPad – i store deler av verden utenfor USA.

Åpnet i mange land
Kunder i både Japan, Australia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Sveits, Storbritannia og Canada kan nå kjøpe den sagnomsuste altmulig-fjøla.

Men i Norge lar lanseringen fortsatt vente på seg. Det har ennå ikke koimmet noen signaler fra Apple om når iPad blir å finne i norske butikker. Og det er underlig, for lanseringen av Apples produkter her til lands pleier vanligvis å følge de øvrige europeiske landene.

Øst-Europa i Skandinavia må vente
Denne gangen kan det imidlertid se ut som om Øst-Europa og Skandinavia må vente.

Annonse


For heller ikke Danmark og Sverige får iPad i denne omgang. Kineserne må pent finne seg i å stille i køen etter japanerne.

Kø utenfor butikkene
Japanerne selv må imidlertid stå i kø, de også. For mange timer før lanseringen i natt norsk tid dannet det seg lange køer foran Apple-butikkene. Utenfor Apples prestisjebutikk i det fasjonable Ginza-distriktet i Tokyo talte politiet over 1200 mennesker i morgentimene før åpningstid.

Også i storbyene i Australia var det lange køer. I en nyåpnet Apple-butikk i Bondi-distriktet i Sydney måtte det settes opp sperringer for å holde orden på folkemengden.

Fry blant kundene
I Apples butikk i Londons Regent’s street stilte folk seg i kø allerede i går formiddag for å være først når dørene åpnet i dag morges, melder BBC. (På denne nettsiden ligger for øvrig en interessant video der tre unge gadget-fans sammenligner iPad med to alternativer fra Dell og Archos.

En av de som kjøpte en iPad (3G_versjonen) i London-butikken var skuespilleren Stephen Fry, kjent for sin teknologiinteresse og sans for Apple.

Kilde:
CNet News.com