dell-1545-t4300-laptop-windows-7-offer

Annonse


Svært kritisk Windows 7-feil avdekket

En kritisk feil i Windows 7 x64 utsetter brukere for potensielle DDOS og andre angrep som utnytter feil i en dll-fil i OSet.

Svært alvorlige hull

Nå advarer Microsoft mot de svært kritiske feilene i selskapets nyeste, kritikerroste OS. Feilene berører Windows 7 x64 og Windows Server 2008 R2 x64 samt Windows Server 2008 R2 Itanium, men heldigvis har hullene ifølge Microsoft ikke blitt utnyttet av ondsinnede hackere.

Feilen er å finne i Canonical Display-driveren (cdd.dll) som blant annet brukes til å tegne opp skrivebordet sammen med DirectX.

Slik sikrer du deg

Selv om det er mulig at hackere kan få total kontroll over maskinen tror programvaregiganten det er langt mer sannsynlig at hullene blir brukt til langt mindre alvorlig hacking som omstart av den berørte maskinen. Dette fordi Windows 7 blant annet beskyttes av ASLR (Address Space Layout Randomization).

Annonse


For å være helt sikker anbefales det å deaktivere Aero i Windows 7. Dette gjøres på følgende måte: trykk start, søk etter «theme» og velg «change the theme». Velg så «Windows 7 Basic» helt nederst på listen.

Mer informasjon hos Microsoft Technet.

Kilde:
ZDNet