500x_desire2_01

Annonse


HTC saksøker Apple

Tidlig i mars kunne ITavisen.no melde at Apple saksøker HTC for det de mener er brudd på en rekke iPhone-patenter. Nå svarer HTC med samme mynt.

Saksøker for brudd på fem patenter

HTCs sak mot Apple er ikke lik stor som Apples sak mot HTC. Mens HTC kun saksøker Apple på fem punkter, hevder Jobs at HTC har stjålet 20 iPhone-patenter.

HTC har nå blant annet saksøkt Apple for det de mener er brudd på fem patenter inkludert strømbehandling og «personalized phone dialers».

Dette mener HTC

Akkurat som Apple ber HTC «U.S. International Trade Commission» om at all import av iPhone, iPods og iPads blir stoppet.

Annonse


«Som innovatør av den originale Windows Mobile PocketPC Phone Edition i 2002 og den første Android smarttelefonen i 2008, mener HTC at næringen skal drives av sunn konkurranse og innovasjon som gir forbrukerne det beste, og den mest tilgjengelige mobile opplevelsen som mulig.

Vi tar denne saken mot Apple for å beskytte vår intellektuelle eiendom, våre industripartnere, og viktigst av alt våre kunder som bruker HTC telefoner», skriver HTC om søkmålet.

Samme ordlyd som Jobs

Noe av de samme ble sagt av Jobs i mars:

«Vi kan sitte og se på konkurrentene stjele våre patenterte oppfinnelser, eller vi kan gjøre noe med det. Vi har besluttet å gjøre noe med det. Vi mener konkurranse er sunt, men konkurrenter bør lage sine egne originale teknologien, ikke stjele vår.»

Kilde:
Neowin.net