Flash kræsjer så ofte i Windows 7 at Microsoft har en egen guide for å «løse» problemet.

Annonse


– Flash er det nye Vista

ZDNets Ed Bott legger ikke noe imellom når han forklarer hva han mener om Flash.

Krangelen fortsetter

Adobe markedsfører Flash som den den eneste åpne løsningen for multimedia på nett, mens kritikerne hevder den er ustabil og en sikkerhetsrisiko samt kjører dårlig på mobile enheter. Nå hevder Bott at Flash er som Vista.

En ganske oppsiktsvekkende påstand, vi husker jo alle hvor hatet Vista var. Er det en viss sannhet i dette? Ja, det er nok det. Som Bott selv kan vise til forårsaker Flash problemer også med hans egen maskin. Nok til å få IE til å kræsje, ihvertfall.

Problemet er ifølge Bott at Adoge nekter å erkjenne at Flash har et stabilitets-problem uavhengig av hvor åpen Flash er eller ikke er og hvor lukket Apple måtte være.

Microsoft også misfornøyd

Steve Jobs har tidligere uttalt at Adobe Flash er den største grunnen til at en Mac henger, ifølge Bott er nok det å ta litt hardt i, men ikke langt unna sannheten. Heller ikke Microsoft er kjempehappy med Flash om dagen:

«Flash har noen problemer, spesielt rundt pålitelighet, sikkerhet og ytelse. Vi samarbeider tett med ingeniører hos Adobe og deler informasjon om problemene vi kjenner til i pågående tekniske samtaler», forklarte IE-sjef Dean Hachamovitc for to uker siden.

Google, Microsoft og Apple fronter alle HTML5. Til og med Adobe har nå sagt de skal satse på sistnevnte. Flash har nok noen år igjen å leve, men vi tror HTML5 kommer til å vinne denne kampen. I første omgang kampen om nett-video.

Tidligere i dag kunne ITavisen.no melde at Adobe nå har startet en reklamekampanje for å snu kampen i sin favør.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse