Rett før børsnoteringen tar Facebook opp milliardlån.

Annonse


Facebook skjerper sikkerheten

Facebook har mottatt mye kritikk for manglende sikkerhet og lemfeldig omgang med personvernet.

Får varsel
Nå tar de kritikken på alvor. I løpet av kort tid ruller de ut en lang rekke sikkerhetstiltak som skal gjøre hverdagen tryggere for de drøye 400 millionene som er medlem av det sosiale nettverket.

Det viktigste tiltaket er at du nå blir varslet om noen prøver å logge seg inn på din konto fra en annen maskin enn din egen. Varselet kommer dersom du selv sitter på Facebook og en annen logger seg inn fra en maskin du ikke har logget deg inn med før.

Blir lurt
I et slikt tilfelle er sjansen stor for at noen misbruker din konto, slik vi har sett mange tilfeller av. Flere falske applikasjoner og såkalte sniffere kamuflert som hyggelige videosnutter fra venner har herjet Facebook og lurt mange brukere til å ufrivillig gi fra seg innloggingsdata.

Annonse


Dermed kan utenforstående skaffe seg full kontroll over ditt Facebook-univers, med vennelister, oppdateringer og statusmeldinger.

Reagerer på avstand
Blant de nye sikkerhetstiltakene er også en funksjon som registrerer om to brukere på forskjellig sted på kloden bruker samme konto.

Facebook regner med at disse og andre tiltak (noen er hemmelige, slik at skurkene ikke skal kunne komme med mottiltak) vil demme opp for de enorme mengdene svindelforsåøk som rettes mot den populære tjenesten døgnet rundt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse