hurt_locker_poster

Annonse


Vil ha pengene tilbake

The Hurt Locker stak av med de tunge Oscar-prisene, men den store kassasuksessen skal ha uteblitt. En inntjening på 16.4 millioner dollar (95 millioner kroner) er nemlig lite i amerikansk målestokk, spesielt når filmen har vunnet Oscar.

Flere tusen får pengebrav

Filmen lekket allerede i februar 2009, lenge før den amerikanske premieren og enda lenger før Oscar-statuettene var i boks.

Nå har skaperne av filmen ifølge The Hollywood Reporter skrevet under en avtale med U.S. Copyright Group som tar seg av jobben med å sende pengekravet til tusenvis av amerikanske pirater.

Det er pirater som angivelig skal ha lastet ned og dermed delt filmen via bittorrent-nettverk som kan vente seg et brev i postkassa.

Annonse


Lastet ned over 10 millioner ganger

Om piratene ikke betaler det relativt beskjedne beløpet trues de med rettssak, noe som selvsagt er umulig å gjennomføre for alle når det er snakk om så mange.

Siden filmen vant Oscar skal den ha blitt lastet ned over 3 millioner ganger. Totalt skal filmen ha blitt lastet ned over 10 millioner ganger.

Slike trusselbrev er svært lukrative ikke bare for underholdningsbransjen, men også for de som utfører jobben. 70 prosent av pengene som hentes fra kravene går nemlig til U.S. Copyright Group, resten til underholdningsbransjen.

Kilde:
TorrentFreak