Isohunt.com er en av verdens største torrent-nettsteder. På tross av intens advokatforfølgelse øker de stadig.

Annonse


Isohunt øker voldsomt

Torrent-trackeren Isohunt.com var i mange år kjent som viktigste «konkurrent» til The Pirate Bay.

Rammet av søksmål
I februar 2006 gikk filmbransjeorganisasjonen MPAA til søksmål mot Isohunt. Og i september 2007 ble trackeren og nettstedet sperret for amerikanske brukere.

Like før, i juni, startet trackeren med å luke ut film, musikk og annen filvare som opphavsmennene mente var piratkopiert.

Ikke vingeklippet
Siden har mange trodd at Isohunt var vingeklippet, og at du må gå andre steder for å finne nye filmer, ny musikk, programvare og spill gratis.

Annonse


Det ser imidlertid ikke ut til å være slik. For siden nettstedet begynte å bli «lovlydig» har trafikken økt dramatisk. Og det uten at nettstedet har funnet en annen forretningmodell, slik som for eksempel fildelingspionéren Napster har gjort. I dag fungerer napster som en ren salgssentral for platebransjen.

Tredobbelt antall
Bare det siste året har Isohunt tredoblet antallet torrent-titler, og ligger nå på i underkant av fem millioner filmer, CD-plater, spill og programvarepakker.

En rask sjekk viser at det aller meste er piratvare, akkurat som på Pirate Bay, BTJunkie, Mininova og alle de andre.

Velvillig til advokater
Dette altså på tross av at Isohunt hopper nå plate- eller filmbransjen sier «hopp!». Og at de besvarer enhver advokathenvendelse vennlig og imøtekommende.

Utfordringen for rettighetshaverne er det ekstreme antallet torrents der ute, som ingen i dag klarer å holde styr på. Samt det faktum at det ikke finnes legale midler som kan stoppe torrent-trafikken helt og holdent – rett og slett fordi dette også ville stoppe legal og til dels bedriftskritisk trafikk.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse