Den norske nettsiden serverer undertekster til populære piratfilmer og TV-serier.

Annonse


De tekster for norske pirater

På undertekster.no deler nordmenn piratundertekster. Nettsiden ble startet i 2007 og er svært populær blant norske pirater.

Over 13 000 innom daglig

Såkalte DVD-rips og HD-rips er de mest populære piratfilmformatene, men siden disse kopiene ofte er hentet fra DVD eller Blu-ray-plater er det ikke alltid filmen er tekstet og svært sjeldent er de tekstet på norsk.

Undertekster.no ble startet av en nordmannen Thomas Gabrielsen i 2007 og har over 13 000 besøkende hver dag. Daglig lastes ned nesten 600MB med norske tekster til alt fra TV-serien 24 til store Hollywood-produksjoner.

Ifølge administratoren av siden er det brukerne selv som tekster filmene. Dette ved hjelp av spesial-programvare eller en ganske enkel teknikk for å hente tekstene fra en DVD-film.

Annonse


Frykter ikke underholdingsbransjen

Enn så lenge krever nettsiden registrering for at man skal kunne laste ned de små tekst-filene. Dette vurderer nå nettsiden å endre på slik at alle kan laste ned, også de som ikke er registrert.

Selv om det er pirater nettsiden serverer filene til, er ikke Gabrielsen redd for juridiske problemer:

– Før jeg startet nettstedet så har jeg vært i kontakt med advokat og hatt en full research angående lovligheten av dette.

Det er ikke ulovlig å dele tekster, så lenge jeg ikke deler noe som helst av piratvare (som jeg ikke gjør) og ikke linker til eksterne nettsider som driver ulovlig, linker til filmer osv. for nedlastning, forklarer Gabrielsen til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse