browser550

Annonse


IE taper brukere til Chrome

Flere og flere brukere finner ut at det er andre alternativer enn Internet Explorer når man skal utforske nettet.

Taper brukere til Chrome

Internet Explorer fortsetter å tape brukere, blant annet til Googles nettleser Chrome. Ifølge Computerworld økte Googles nettleser med 0.6 prosent i april.

Verre var det for Microsofts nettleser som for første gang falt med 0.7 prosent og havnet under 60 prosent for første gang og havnet på 59.95 prosent. En annen måte å se det på er at Firefox ikke klarer å ta de tapte IE-brukerne, disse forsvinner til Chrome. ConceivablyTech tror ikke Firefox kommer til å vinne nettleserkrigen og at det blir Google mot Microsoft. Dette grunnet ressurser.

Få oppgraderer IE

StatCounter har litt andre tall (IE: 51.42 prosent, Firefox: 32.62 prosent, Chrome: 8.82 prosent), men begge analyseselskap er enige i at Microsoft i hovedsak taper brukere til Googles nettleser.

Annonse


Tallene viser også at færre brukere av IE gidder å oppgradere til forskjell fra Firefox-brukere som langt oftere oppdaterer. 62.6 prosent oppgraderte til Firefox 3.6, mens IE8 har en oppgraderingsrate på 27.6 prosent.

Skal Microsoft klare å snu trenden med IE 9? Selskapet skryter ihvertfall av langt bedre HD-støtte i den kommende nettleseren som allerede nå kan testes i en utgave med begrenset brukergrensesnitt.

browser550

Kilder:
Computerworld
Neowin

Annonse