Annonse


Google-sjefen snakker

Googles Andy Rubin gjorde nylig et omfattende intervju med New York Times, og hadde et par interessante ting å si om konkurrenter og fremtiden for egne produkter.

Intervjuet tok for seg Android, og Rubin konsentrerte seg om OSets prinsipp om åpenhet, versus Apples lukkede system. Som Rubin sammenlignet med Nord-Korea.

– Vil overgå iPhone
I følge Rubin vil antallet Android-baserte telefoner på sikt overgå mobiler basert på proprietære systemet som iPhone og Blackberry. Nettopp fordi systemet er tilgjengelig for mange produsenter som benytter forskjellige arkitekturer.

Rubin mener at åpenhet vanligvis vinner, for eksempel i forhold til hvordan Google jobber mot tredjeparts utviklere. Det er ingen fordeler når det gjelder applikasjoner for Android, både Google selv og andre utviklere har tilgang til akkurat de samme verktøyene.

Annonse


Flash-støtte på vei
I intervjuet bekreftet også Rubin at fullstendig Flash-støtte kommer i den neste versjonen av Android, med kodenavn Froyo. Dette er første gangen dette blir bekreftet fra offisiell hold.

For å illustrere forskjellen på Apple og Google spøkte Rubin om den velkjente historien om den glemte iPhone-prototypen. Hadde dette skjedd Google, ville Rubin vært fornøyd om noen hadde skrevet om det. Med åpenhet kommer færre hemmeligheter, sier Google-sjefen.

Kilde:
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse