anand

Annonse


Så bra er AMDs nye CPU

23. april kunne ITavisen.no melde at norske nettbutikker hadde tjuvstartet salget av AMDs nye Phenom-CPUer. Nå er salget offisielt i gang og de første testene er klare.

Phenom II er et godt valg

Phenom II X6 1090T er AMDs nye toppmodell med 3.2GHz klokkefrekvens og seks kjerner. Prisen? Rundt 2300 kroner. Det ikke definitivt ikke skremmende mye penger for en seks kjerner, men duger den?

Anandtech.com oppsummerer sin test med at det avhenger av hvilke applikasjoner man bruker. AMDs CPUer har hele seks kjerner, naturlig nok vil applikasjoner som klarer å unytte alle disse gi bedre ytelse for samme pris enn man måtte betalt for en sammenlignbar Intel CPU.

Svært god på rendering

Phenom II X6 er kjempegod på 3D og video-rendering. Takket være AMDs teknologi Turbo Core mister man ikke ytelse i programmer som bruker færre CPU-tråder. 1090T kan lett slå Core i7 860, hevder maskinvarespesialistene.

Annonse


CPUen er dog ikke perfekt. Man opplever problemer når man bruker programmer som bruker få tråder eller om man bruker flere forskjellige programmer som ikke alltid utnytter alle de seks kjernene. I slik tilfeller er Intel’s fire-kjerners Lynnfield CPUer (Core i5 700-serien og Core i7 800-serien) et bedre valg ifølge testen.

Klarer mye samtidig

«En bedre måte å se på det er å spørre seg selv om hvilken type maskin man skal bygge. Om man bygger en maskin som spesifikt skal kjøre tunge trådede applikasjon så gir AMD deg nesten 1 milliard transistorer til under 300 dollar og det er definitivt ikke feil.

Om man derimot bygger en maskin til mer generelle oppgaver er trolig Intels Lynnfield CPUer et bedre valg», skriver Anandtech.com

1090T og 1055T støtter hovedkort med AM2+ og AM3.

Flere tester finner du her:

AnandTech
HotHardware
PC Perspective
Hexus
Legit Reviews
TweakTown
TechSpot

Kilde:
Engadget