Denne gjeve maskinen kan koke både det ene og det andre.

Annonse


Denne kan steke snoppen din

For to uker siden kom Apple med helt nye utgaver av sine populære (og dyre) MacBook Pro bærbare.

High end-maskin
Den gjeveste modellen er en 17-tommer til 19 000 kroner som i utgangspunktet kommer med en Intel Core i5-prosessor. For 1700 kroner mer kan en utgave med den enda kraftigere i7-prosessoren bli din.

Det australske IT-nettstedet PC Authority har imdlertid testet 17-tommeren med i7 om bord.

Når kokepunktet
Testene viste at den etter bare kort tids drift blir veldig, veldig varm. Så varm at det kan bety helsefare dersom man sitter med den på fanget en hel kveld.

Annonse


I følge nettstedets målinger kommer temperaturen raskt opp i 100 grader. Det gjelder imidlertid selve prosessoren. MacBook-ens aluminiumschassis skal ha en viss kjølende effekt. Likevel føltes det varmt – så varmt at testerne brant fingrene.

Fujitsu holder seg kald
Nettstedet sammenlignet med en Fujitsu Lifebook SH760, som har nøyaktig samme prosessor om bord.

Denne nådde bare 80 grader, trolig på gruinn av at den i motsetning til MacBook-en har kjøleribber i kobber like ved prosessoren. Kabinettet var behagelig kjølig hele veiein, og syntes – fortsatt i motsetning til MacBook – ikke å være berørt av den høye temperaturen inne i selve maskinen..

De to maskinene er altså tilnærmet likt konfigurert, men bare en av dem ga «stekeeffekt» på fanget.

Det er grunn til å tro at problemet også gjelder 15-tommeren med i7. Men denne var ikke med i testen, så dette er så langt uavklart.

Laptop grillet penis
Å jobbe med en varm laptop på fanget er slett ikke ufarlig.

I 2002 fikk en svensk mann regelrett grillet sine edlere deler av en altfor varm laptop. Onde tunger ville ha det til at mannen var avkledd da han surfet (presumtivt på pornosider), men legen hans kunne avkrefte dette.

Resultatet ble en stygg og smertefull penis-blemme på hele 2 centimeter.

Oppdatert 28. april 2010 kl. 17.45: 15-tommers-utgaven med i7-prosessor synes ikke å ha det varmeproblemet som 17-tommeren. Se test av denne på DinSide.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse