CIMG0507

Annonse


Apple: – Det er Flash som er lukket

Apples Trudy Muller slår tilbake mot Adobes påstand om at Apples poltikk er å lukke utviklingsmiljøet.

– Adobe tar feil

– Noen har fått det helt baklengs. Det er HTML5, CSS, JavaScript og H.264 (standarder støttet av iPhone OS) som er åpent og en standard, mens Adobes Flash er lukket og proprietært, hevder Apples Trudy Muller.

Dette mener Adobe

– iPhone-utviklere har lært at om man utvikler for iPhone kan man risikere at Apple avviser eller setter restriksjoner på utviklingen din når som helst, og uten grunn. Hovedmålet til Flash er å levere innhold på alle plattformer, forklarer Adobes Mike Chambers.

– Det kule web-spillet kan lett bygges til flere plattformer og enheter. Det er akkurat det motsatte av hva Apple vil. De vil at utviklerne skal binde seg til sin plattform.

Annonse


Adobe gir opp Flash på iPhone

I forbindelse med lanseringen av iPhone OS 4.0 gjorde Apple det klart at de ikke vil støtte kompilering av kode i andre utviklingsspråk enn C, C++, JavaScript eller Objective-C. Dermed kastes Adobes verktøy i CS5 ut i kulda.

Adobe har nå også offisielt meddelt at de legger utviklingen av iPhone-verktøy på hylla som ITavisen.no kunne melde i tidligere i dag. Selskapet kommer ikke lenger til å investere i utviklingen av dette i CS5.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse