Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Adobes Mike Chambers gir i hovedsak opp kampen mot Apple. Nå sier han selskapet vil satse på mobiler og tablets med Android.

Adobe gir opp kampen mot Apple

Legger ned utviklingen av iPhone-verktøy.

Adobes Mike Chambers går igjen til angrep på Apple på sin egen blog. Samidig advarer han Flash-utviklere mot Apple.

Adobe gir opp

Apple kommer trolig aldri til å støtte Flash på enheter med iPhone OS, ihvertfall ikke slik Flash er bygd opp i dag. Den siste spikeren i kista fra Apple var når de blant annet forbød utviklingen av iPhone-apps laget ved hjelp av Adobes konverteringsverktøy i CS5.

Nå gir Adobe opp kampen mot Apple. Selskapet stopper nemlig finansieringen av utviklingsverktøyet som gjør dette mulig, men funksjonen vil likevel være tilstede.

– Apple fjerner apps

Adobe advarer også Flash-utviklere. Adobe hevder nemlig at Apple trolig kommer til å trekke de i overkant 100 appene på App Store som er laget ved hjelp av Adobes teknikk.

Selv om Flash trolig aldri får innpass i produkter med iPhone OS har Adobe sikret seg en avtale med å levere Flash-spilleren til Android, WebOS og BlackBerry.

Chambers sier de nå har lært av iPhone-utviklingen og satser for full på Googles Android OS med spesielt fokus på Android-tablets. Det er foreløpig ingenting nytt i det pågående søksmålet Adobe har mot Apple.

Selv om Apple nekter Flash innpass i sitt OS finnes det lure omveier. En transkodingsløsning fra RipCord kan være løsningen for mange.

Les mer om Apples programmeringskrav og alt om iPhone OS 4.0 hos ITavisen.no.

Kilde:
Mikechambers

Stikkord: adobe, Apple