Adobes Mike Chambers gir i hovedsak opp kampen mot Apple. Nå sier han selskapet vil satse på mobiler og tablets med Android.

Annonse


Adobe gir opp kampen mot Apple

Adobes Mike Chambers går igjen til angrep på Apple på sin egen blog. Samidig advarer han Flash-utviklere mot Apple.

Adobe gir opp

Apple kommer trolig aldri til å støtte Flash på enheter med iPhone OS, ihvertfall ikke slik Flash er bygd opp i dag. Den siste spikeren i kista fra Apple var når de blant annet forbød utviklingen av iPhone-apps laget ved hjelp av Adobes konverteringsverktøy i CS5.

Nå gir Adobe opp kampen mot Apple. Selskapet stopper nemlig finansieringen av utviklingsverktøyet som gjør dette mulig, men funksjonen vil likevel være tilstede.

– Apple fjerner apps

Adobe advarer også Flash-utviklere. Adobe hevder nemlig at Apple trolig kommer til å trekke de i overkant 100 appene på App Store som er laget ved hjelp av Adobes teknikk.

Annonse


Selv om Flash trolig aldri får innpass i produkter med iPhone OS har Adobe sikret seg en avtale med å levere Flash-spilleren til Android, WebOS og BlackBerry.

Chambers sier de nå har lært av iPhone-utviklingen og satser for full på Googles Android OS med spesielt fokus på Android-tablets. Det er foreløpig ingenting nytt i det pågående søksmålet Adobe har mot Apple.

Selv om Apple nekter Flash innpass i sitt OS finnes det lure omveier. En transkodingsløsning fra RipCord kan være løsningen for mange.

Les mer om Apples programmeringskrav og alt om iPhone OS 4.0 hos ITavisen.no.

Kilde:
Mikechambers