Engadget var først med bilder, men det er Gizmodo som plukket iPhonen fra hverandre og serverte hele verden med videoklipp.

Annonse


Slik mistet de den

Det har vært mange rykter rundt hvordan iPhone 4G ble lekket i går. Det viser seg at en Apple-ansatt glemte den i en pub 18. mars.

Apple vil ha den tilbake

Noen hevder en Apple-representant har vært full og mistet den (det var tross alt i en bar), andre hevder kjøpte mobilen den eller til og med har stjålet den. I en fersk artikkel forklarer teknobloggen hva som egentlig skjedde.

Bare for å ha dette klart: det er en ekte iPhone. Hvordan kan vi, Gizmodo og resten av teknoverden være så sikre? Apple har sendt Gizmodo et brev der ber om å få den tilbake. Sikrere blir det ikke.

Han glemte den igjen

Det er 27 årige Gray Powell som spolerte den store overraskelsen Apple trolig skal holde 22. juni. Det er nemlig han som hadde med seg den nye iPhonen kamuflert som en 3GS inn på Gourmet Haus Staudt, en pub i Redwood City, California for å teste den i feltet.

Annonse


Powell fikk som Apple-fan drømmejobben når han fikk i oppgave å jobbe med baseband-programvaren i iPhone. Dette er et kjerneprogram som gjør det mulig for Apples mobil å ringe.

Gjenglemt på en bar

Av en eller annen grunn glemte Powell den nye iPhonen igjen på en barstol etter å ha oppdatert Facebook med følgende melding: «Jeg undervurderte hvor godt tysk øl faktisk er».

Powell skrev oppdateringen, lot iPhonen ligge og vandret hjem. En tydelig beruset mann oppdaget iPhonen i baren og ga den til en langt mer nykter person som spurte rundt i lokalet om noen hadde mistet sin iPhone. Ingen svarte.

En helt vanlig mobil?

– Jeg trodde bare det var en vanlig iPhone, har personen som fant iPhonen forklart Gizmodo i et telefonintervju. Personen prøvde å starte kamera-appen som kræsjet tre ganger og han klarte ikke å finne noen nye funksjoner, bare noen kryptiske koder på baksiden.

Denne iPhonen hadde seks sider med apps og Facebook. Powells Facebook. Det var da ikke vanskelig å finne ut hvem som eide mobilen. Han våknet opp neste dag klar for å levere den, men da var mobilen deaktivert av Apple ved hjelp av MobileME.

Var den første som så den

Han syntes det var noe merkelig med iPhonen. Den har tross alt et frontkamera. Han fjernet dermed dekselet og var trolig den første personen som ikke var ansatt hos Apple som så nye iPhone.

Han ringte Apple, men ingen tok ham seriøst. Det eneste han fikk var et nummer. Flere uker senere fikk Gizmodo tak i mobilen på en eller annen måte. Uansett fant Gizmodo ut at mobilen tilhørte Powell og de kontaktet ham.

– Sliten og nedbrutt

Gizmodo karakteriserte Powell som sliten og nedbrutt når de snakket med Powell over telefon. Kanskje ikke så rart når man mister et neste-generasjons produkt fra en av de mest paranoide selskapene i IT-verdenen.

Gizmodo vet ikke, men tror Powell fortsatt har jobb hos Apple.

Slik lyder brevet fra Apple til Gizmodo:

«It has come to our attention that GIZMODO is currently in possession of a device that belongs to Apple. This letter constitutes a formal request that you return the device to Apple. Please let me know where to pick up the unit».

Kilder:
Gizmodo
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse