Skurkene håper logoene til RIAA og MPAA gir nok kredibilitet så piratene betaler 2300 kroner.

Annonse


Malware finner torrents

Ny malware håper å loppe pirater med .torrent-filer på disken.

Prøver å lure pirater

Malware har tradisjonelt sett prøvd å lure folk til å betale for falsk sikkerhethetsprogramvare og annet rask, men nå har det kommet en ny trend. Ny drittvare sikter seg inn på pirater med dårlig samvittighet.

Med logoene til RIAA, MPAA og FBI forklarer malwaren at du har piratkopiert og at du nå er under etterforskning. Malware-advarselen åpnes i et lite vindu og sender brukeren så videre til nettsiden til et det falske selskapet ICCP Foundation som hevder de jobber for den kulturelle viktigheten det er å bekjempe piratkopiering.

– Betal eller møt i retten

Det er TorrentFreak som først fant malwaren som faktisk søker gjennom maskinen din etter .torrent-filer. Som alle vet inneholder ikke torrent-filer opphavsbeskyttet innhold, men kun informasjon som peker piratene til andre som deler innholdet.

Annonse


Etter disksøket blir piraten forklart at filene blir brukt som bevis i en skummel rettssak. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at du kan kjøpe deg ut av den ikke-eksisterende rettsaken ved å betale 400 dollar (2300 kroner) med kredittkort.

Kilde:
TorrentFreak