vnc_ipad_remote_desktop

Annonse


Styr Windows 7 med iPad

Det er lett å styre Windows, eller hvilket som helst OS med VNC-protokollen.

VNC – åpent og gratis

Det finnes mange VNC-apps til iPod Touch og iPhone. Fordelen med VNC er at det finnes programvare til nær sagt alle tenkelige OS. Det er likevel fortsatt Windows som har desidert størst brukerbase og derfor har ZDNet testet hvordan det er å styre Windows 7 med iPaden.

Dette kan være nyttig for flere grunner. Ikke bare har man mulighet til å styre media som film, foto og lyd fra sofaen, men man holder seg også oppdatert på Messenger.

Så enkelt er det

Det finnes et alternativ til VNC og det heter RDP og er utviklet av Microsoft. Problemet er at ikke alle Windows-versjoner (som f.eks. Home Premium) har støtte for dette, derfor VNC.

Annonse


En av iPad-appene som støtter både VNC og RDP er Desktop Connect som koster 12 dollar (70 kroner) og kun fungerer med Apples tablet. I tillegg til iPad-appen kreves det installasjon av server-programvare på PCen eller Macen.

Fungerer bra

ZDNets Sean Portnoy konkluderer med at appen i hovedsak fungerte tilfredsstillende minus noen få ganger tilkoblingen ble brutt. I tillegg var det stunder da iPaden ikke var helt oppdatert på hva som skjedde på PCen.

Mer om iPad og RDP hos ZDNet.

Åpner du i tillegg porter på ruteren din kan du nå PCen din hjemme fra iPaden uansett hvor i verden du er. Les mer om dette her.

Kilder:
ZDNet
Technabob

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse