Det er lett å finne frem til piratfilm, spill og applikasjoner på newzbin.com, men nettsiden deler ikke selv piratfilene. Filene ligger på Usenet som er spredt på mange gigantiske servere og som er helt åpen.

Annonse


Pirat-skjulested tapte

Newzbin Ltd. tapte første rettssak mot 20th Century Fox og MPA i Storbritannia. Nå må tjenesten blokkere all film og TV.

Pirat-skjulested tapte

Newzbin.com indekserer TV, film, spill og programmer fra Usenet. Nå har tjenesten tapt en sak i retten mot MPA (Motion Picture Association).

Tapet fører til at newzbin nå må sperre tilgang til TV og filminnlegg frem til neste rettshøring som ventes å starte midten av april.

Benekter pirat-anklager

Newzbin.com hevder MPA med dette igjen beviser at de står teknologisk stille i steinalderen og at de med tiden uansett vil tape kampen, og kundene.

Annonse


MPA hevder nettsiden i hovedsak er et piratreir, men Newzbin.com benekter dette og påstår de ikke aktivt søker etter opphavsbeskyttet materiale for å indeksere dette.

Slik fungerer det

Newzbin fungerer slik at flere administratorer følger med på Usenet og kategoriserer inneholdet slik at det er lett å finne frem til piratmateiralet via newzbin.com.

Tjenesten fungerer på mange måter som bittorrent (men man laster ikke opp til andre brukere) da den kun gir brukeren en liten fil som peker til piratmaterialet.

Det er ikke første gang MPA går til angrep på indekseringtjenesten. Også i desember 2008 var Hollywood på krigsstien, men den gang kom aldri saken i retten. Da krevde de kun at newzbin skulle plukke bort filmer de hadde opphavsretten til. Les hvordan Usenet fungerer hos ITavisen.no.

Kilde:
Mirror.co.uk