Du kommer neppe til å se forskjell på de gamle og nye utgavene av MacBook Pro. Men raskere blir de.

Annonse


Nye MacBook Pro-priser lekket

Onsdag kan være dagen for lanseringen av nye bærbare maskiner fra Apple.

Det mener i hvert fall flere av de utallige ryktespinnerne på nettet.

Det har nemlig lenge vært snakket om at nye MacBook Pro-maskiner kommer tirsdag denne uka – altså i morgen.

Kringskastingsmesse

Dagen etter, altså onsdag, har Apple invitert deltakere på NAB-messen Li las Vegas. Denne messen samler profesjonelle videoredigerere og kringkastingsfolk fra hele verden, og er først og fremst en messe for proffer.

Annonse


Apple har invitert journalister og bransjefolk til en presentasjon av maskin- og programvare klokka 11.30 på Renaissance hotell, Las Vegas-tid (20.30 norsk tid).

– Lunsj blir servert

I invitasjonen formidlet via Eventbrite.com heter det:

Apple ønsker velkommen til en oppdatering på deres liste maskinvare og programvare. Lunsj vil bli servert alle deltakere.

Fjernet invitasjonen

Nå har imidlertid Eventbrite tatt ned siden med registreringen for interesserte deltakere. Samtidig har nettstedet 9to5mac.com fått bekreftet fra Eventbrite pr. telefon at lanseringen faktisk finner sted.

Dette kan bety at EventBrite har gjort en feil, og at arrangementet ikke går av stabelen. Eller at Apple ønsker å holde begivenheten hemmelig ut over en mindre, invitert krets. Og at de ved en feiltagelse la ut invitasjonen for gud og hvermann.

Lekkasje fra butikkjede

MacRumors.com kan imidlertid bringe både priser og spesifikasjoner på det de mener er nye MacBook Pro-modeller som kommer denne uka.

I følge nettstedet dreier det seg om nye 15- og 17-tommere (13 tommerne blir beholdt som i dag).Prisene og spesifikasjonene baserer seg på lister som den amerikanske forhandlerkjeden Microcenter har fått fra Apple.

Prosessoren eneste forskjell
De eneste forskjellene fra dagens modeller er prosessoren. Mens dagens utgaver bruker Intels Core 2 Duo-prosessorer vil de nye bruke mobilutgavene av Core i/ og Core i5-prosessorene.

Prisene vil ligge på henholdsvis 2299 dollar (om lag 13 356 kroner) for den gjeveste 17-tommeren og 2199 dollar (12 947 kroner) for modellen under med samme skjerm. mens de to nye 15-tommerne ser ut til å ville ligge på henholdsvis 1799 (10 592 kroner) og 1999 (11770 kroner).

Vi snakker med andre ord om en beskjeden prisendring her, i forhold til prisene på de eksisterende modellene hos Apple Store i USA.

Både billigere og dyrere
Hvordan dette vil slå ut på de norske prisene er vanskelig å si.
men skal vi våge oss på å «oversette» Macrumors priser, lander vi på 14 790 for den rimeligste 15-tommeren og 18 019 kroner for den kraftigste 17-tommeren. Det vil altså si en prisereduksjon på ikke ubetydelige 1471 kroner for 17-tommeren og et påslag på 800 kroner på den rimeligste modellen i Pro-serien.

Alle priser er høyst spekulative, og beregnet ut fra standardmodeller uten oppspekking.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse