2010-04-08-iphoneos-gamecenter-2

Annonse


Slik er iPhone OS 4.0

Til sommeren kommer iPhone OS 4.0 til iPhone og Touch. iPad må vente litt til høsten. Har du iPhone 1G får du ingenting, mens 3G-eiere får det meste minus multitasking.

Allerede på nett

Utviklere (og utålmodige journalister) har for lengst installert (ligger allerede på Pirate Bay) en utvikler-versjon av Apples nye OS. Du kan også, om du er utvikler eller får en utvikler til å legge til din mobil. Installasjon av en utvikler-versjon når mobilen din ikke er godkjent anbefales ikke.

Ifølge Engadget er OSet overraskende stabilt i forhold til tidligere betaversjoner av iPhone OS, men søk på andre forum avslører at det er en såpass tidlig beta at det neppe er smart å installere på kompisens iPhone uten samtykke.

Multitasking

Det er enda vanskelig å teste multitasking av den enkle grunn at det er få apps som støtter funksjonen, enn så lenge. Musikkstreamingsappen Pandora og TomTom støtter multitasking, men det er ikke apps som er lett tilgjengelig for alle og enhver riktig enda.

Annonse


En av funksjonene vi hørte lite om i går er nye Spotlight som ikke bare lar deg søke lokalt på telefonen, men nå også på nett. Inkludert er nettsøk og Wikipedia. Endelig en grunn til faktisk å bruke søkefunksjonen altså.

Nye utvikler-krav

Det blir ikke lettere å være iPhone utvikler fra versjon 4.0. Apple krever nå at du kompilerer i C, C++, JavaScript eller Objective-C. Dette betyr at utviklere som har laget appene sine i Flash CS5 må slutte med dette om du ønsker at appen skal dukke opp i App Store. iPhone har nemlig en egen Flash-compiler i CS5.

Spillsenteret (Game Center) er selvsagt helt tomt og det er derfor vanskelig å få noe inntrykk av tjenesten på det nåværende tidspunkt. 3.0 apps ser ut til å fungere fint. Det dukket ifølge Engadget heller ikke opp ny reklame i disse. Kameraet har fått zoom-støtte (5X). Dette fungerer bra og makro-funksjonen får godkjent. Det er tross alt kameraet som er et hinder her.

Se Jobs og Apples presentasjon av iPhone 4.0 hos Apple. Flere bilder av OSet her.

os-4-spotlight-search

img0408131507_xbgvpc

Kilder:
Engadget
Apple
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse