Noka Music Store - nå også uten DRM. Men foreløpig bare i Kina.

Annonse


Nokia kutter ut DRM

Både Apple, Amazon.com, norske Platekompaniet og mange andre selger nå musikkfiler uten kopisikring. Det vil si at filene at alle sperrer når det gjelder kopiering og videre distribusjon er tatt vekk.

Samme vei som de andre
Nå ser det ut som om Nokia går samme vei med sin musikkbutikk, Nokia Music Store. I Kina tar de nå nemlig vekk kopibeskyttelsen på Comes With Music-tilbudet, der du kan laste ned så mye musikk du orker fra et utvalg på flere millioner låter for en flat sum.

Og ikke nok med det: Nokia går ett skritt videre i forhold til for eksempel Apple, som legger inn opplysninger om hvem som har kjøpt filen. Heller ikke dette vil Nokia nå beholde. Dermed er all form for DRM (Digital Rights Management) borte.

Piratene årsak
Beslutningen er tatt fordi Nokia ikke klarer å konkurrere med den utbredte piratkopieringen i Kina. Folk velger med andre ord ulovlige alternativer framfor de lovlige – rett og slett fordi de ulovlige filene kan brukes fritt både på mobil, PC og bærbar mediespiller.

Annonse


Nokia velger med andre ord å få inn litt penger, framfor å ikke få inn noe i det hele tatt…

«Global visjon»
Det er foreløpig ingen planer om å gjøre det samme i Europa, og dermed Norge. Heller ikke i USA vil de i denne omgang lempe på kopibeskyttelsen.

Men Nokias musikkdirektør Jyrki Rosenberg sier til Engadget.com at DRM-fri musikk er en del av Nokias «globale visjon».

Dermed er det ikke umulig at Nokias musikkbutikk blir DRM-fri i andre deler av verden også etter hvert.