obj.phpi

Annonse


Slik stopper «The Gathering» piratene

Foruten Petter Northug, 30GB-nett og harddisk-restriksjoner har The Gathering 2010 mye spennende å by på for de som foretrekker en tekno-påske fremfor å labbe på fjellet.

Harddisk-restriksjon

I år har KANDU som organiserer The Gathering kommet til enighet med interesseorganisasjoner for film og platebransjen. Dette for å bekjempe piratkopiering:

– Størrelsen på harddiskene som er tillatt i skipet må ned. Dette vil redusere antall nedlastinger drastisk og vise at TG ikke støtter piratkopiering. Vi er veldig lei oss for at vi må gjøre dette, men TGs framtid er det viktigste, forklarer KANDUs Tommy Hulthin.

Norges største dataparty samarbeider med Partyshop, Amentia og Seagate. Dette betyr at deltagerne kan bytte inn sine store harddisker og få en mindre tilbake.

Annonse


Pakket med nerder

Det er 1. april og årets The Gathering er allerede godt i gang. I går ble Vikingskipet i god tradisjon fyllt opp av rundt 5500 dataglade mennesker som i år velger å nerde inne sammen med andre likesinnede.

I dag går blant annet Quake Live-konkurranse av stabelen og Microsoft kommer for å vise frem tablet-bordet Surface.

– Ingen problemer

Pressekontakt Simon Eriksen Valvik kan til ITavisen.no melde at alt fungerer som det skal:

«Det er mange foredrag. I dag, akkurat nå, er Knut Jørgen Røed Ødegaard i skipet for å snakke om universet. Dette fordi vi har fokus på miljø i år. Ødegaard har med seg bilder, lyd og video i tillegg til sin egen engasjerte stemme.»

The Gathering har i år et svært imponerende nettverk. Følg med på det i sanntid her.

The Gatherings historie finner du her.

Hele programmet for Gathering 2010 finner du her.

Kilde:
The Gathering 2010