Disse to telefonene skulle egentlig ikke kunneoverføre levende bilder til og fra hverandre. Men nå er det likvel mulig med Knocking Live Video.

Annonse


Nå kan iPhone og Android «se» hverandre

Apples iPhone og «alle andres» Android (HTC, Google mf.l.) har relativt lite til felles bortsett fra en pekeskjerm og hver sitt sett med applikasjoner.

For eksempel kan de to systemene ikke snakke sammen via video.

Inntil nå.

Bygger bro
For nå har nemlig programmet Knocking Live Video skapt en bro mellom de to plattformene.

Annonse


Ved hjelp av programmet kan en Android-telefon og en iPhone streame levende video til og fra hverandre uten problemer, på tross av at de har helt ulike måter å gjøre dette på.

Ikke via nett
Helt nytt er likevel dette ikke. Det finnes fra før av en gratis løsning som kalles Quik som streamer video fra en hvilken som helst telefon til en hvilken som helst annen.

Men dette skjer via Internett. Knocking Live Video kjører direkte fra telefon til telefon, via WiFi eller 3G, akkurat som to telefoner av samme type ville gjøre.

Vi snakker med andre ord om en privat en-til-en-samtale her.

Godkjent av Jobs selv
Knocking Live Video dukket opp i Apples App Store like før jul. Først ble den nektet innpass, men etter en personlig e-post til Steve Jobs løste ting seg.

Denne uka kom en ny versjon av programmet, som fortsatt er gratis.

Nok et steg er tatt for å integrere to verdener som skal komme til å møte hard konkurranse fra hverandre i tiden som kommer.

Her er en video som viser hvordan Knocking Live Video virker:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse