Slik teller Adobe ned foran stor-lanseringen av Creative Suite 5 12. april.

Annonse


Stor-lansering om 19 dager

Fotografer, grafiske designere og filmregissører har noe å glede seg til. Nå forkynner nemlig Adobe endelig datoen for lanseringen av Creative Suite 5, med nye versjoner av klassikere som Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere og Acrobat.

Lanseringen skjer på verdensbasis mandag 12. april, og det er derfor trolig at den nye pakken også vil bli lansert i Norge den samme datoen.

Bedre HD-video
Også denne gangen vil den store pakken for de som jobber med bilder og grafikk bestå av en rekke ulike komponenter. Adobe låner et ord fra kjemien for å beskrive dette. Elementene er ordnet i det de kaller «vårt periodiske system».

Den viktigste nyheten i dette systemet er denne gangen utvilsomt en helt ny teknologi for å bearbeide HD-video. Den nye «motoren» har fåt navnet Mercury, og skal gjøre det lettere og raskere å rendre tunge videofiler i høy oppløsning.

Annonse


Flash-nyhet
Den andre store nyheten er Flash Catalyst, som skal gjøre det mulig å lage enda mer avanserte Flash-applksjoner og filmer enn i dag. Produktet er en direkte konkurrent til Microsoft Expression Studio, som bruker Flash-alternativet Silverlight.

I tillegg til dette finnes et kjekt verktøy for å bygge nettbutikker i en fart, Business Catalyst.

Flere pakker
Nytt er også Adobe Story, som er et verktøy som gjør det lettere å planlegge en film før du setter i gang redigeringen. På hollywoodsk kalles det «screenwriting tool».

Også denne gangen vil du ha valget mellom ulike pakkeløsninger. Ryktene vil ha det til at Adobe denne gangen vil foreta en navneendring på flere av pakkeproduktene, så det er ikke gitt at det blir de samme valgmulighetene som med dagens Design Premium, Web Premium, Production Premium og «full pakke»-løsningen Master Collection.

Adobe har for vane å holde tett med de nye navnene fram til i lansering, og det har hendt at navnene ikke røpes før du pakker opp og installerer de gigantiske programvarepakkene som utvilsomt er et uunnværlige for folk som driver med bilder, video og grafikk.

Prisen sier Adobe foreløpig ikke noe om. Men en ting er sikkert: Den vil bli vesentlig høyere i Norge enn i USA.

Se video
Adobe har laget en egen lanseringsside der du allerede nå kan se videoer som forklarer nyhetene. Her vil også lanseringen bli TV-overført på direkten mandag 12. april.