Mønstrene på bildet viser tydelig at Motorolas Droid-telefon er vesentlig dårligere enn de andre. Forskjellen på iPhone og Droid/Nexus er derimot ikke så stor.

Annonse


Denne gangen er det ikke juks!

Det er utført mange tester som skal vise at den ene pekeskjermen for mobil er bedre enn den andre.

Ingen synsing
Svakhetene ved disse testene har imidlertid vært at det er mennesker som har uført dem. Dermed har resultatene ofte vært mer basert på synsing enn på faktiske, kontrollerbare resultater.

Derfor har nettstedet labs.moto.com laget en test der det er en robotfinger som tester pekeskjermene.

Dette som et korrektiv til en tidligere test, der en menneskelig finger ble brukt. Denne testen fikk mye kritikk fordi menneskelige feil og naturlige ujevnheter i fingeren kunne spille inn

Annonse


Seks telefoner i test
Moto-gruppen lager ikke produkter selv, og har ingen forbindelse med Motorola. Men de både tester og er med på å utvikle pekeskjermer og «grønn» teknologi for elektronikkindustrien.

Moto har testet til sammen seks telefoner: Apple iPhone, HTC Droid Eris, Motorola Droid, Google Nexus One, palm Pre og Blackberry Storm 2.

Til å teste telefonene ble det brukt fem ulike tegneprogrammer. Canvas (Blackberry), SimpleDraw (iPhone), DrawNoteK (Eris og Droid), SuperPaint (Palm) og SimplyDraw (Nexus One).

Joda – iPhone vant
Som vi ser av diagrammet er det iPhone som kommer best ut, her som i fingertesten. Her er linjene jevne og uten buler, selv om Apples-skjermen har problemer når du kommer ut i hjørnene. Verst ut kommer Motorola. Her ser vi tydelig ujevnheter og brudd, noe som betyr at skjermen vil føles upresis og uforutsigbar.

De andre havner midt på treet, og får godkjent-karakter.

Moto gjør imidlertid oppmerksom på at det ikke bare er skjermen som er utslagsgivende for hvordan en telefon oppfører seg. Både programvare, knapper og funksjoner vil også spille inn.

De andre er bedre – teknisk sett
Resultatene overrasker testerne, ikke minst fordi det ikke er Apple som sitter på den nyeste teknologien. Apple tenker volum – de andre kaster seg over godbitene som ennå ikke kan masseproduseres is amme grad. Men likevel faller deres produkter altså igjennom i forhold til iPhone.

Moto mener likevel at dette vil jevne seg ut. Samtlige produsenter vil på sikt få tilgang til samme teknologi, og det er ikke gitt at Apple vil vinne kappløpet om den beste formen for pekeskjerm.

Her er en video som viser hvordan testen ble utført:

Robot Touchscreen Analysis from MOTO Development Group on Vimeo.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse