VIV Magazine er det første rene iPad-magasinet. De tradisjonelle magasinene gearer nå opp foran USA-lanseringen i påsken.

Annonse


Se verdens første iPad- magasin

Det måtte bare skje før lanseringen av iPad påskeaften 8I USA): Verdens første magasin skreddersydd for iPad blir presentert.

Opp i høyere enhet

Det dreier seg riktig nok om en prøveutgave, og det er uklart om noen av de store forlagene vil satse på denne formen for publisering.

Men prosjektet fra designerne/fotografene Alexx Henry og Andrew Gant bærer bud om en framtid der tekst, video, lyd og bilde smelter sammen og forhåpentligvis går opp i en høyere enhet.

Endelig er plattformen her

Isolert sett snakker vi ikke om noe nytt medium. Det vil si: Ingen av enkeltelementene er nye, verken i nettsammenheng eller andre steder.

Annonse


Det nye er at vi nå endelig har en bærbar plattform som kan gjøre slike hybrid-magasiner praktiske for et stort antall mennesker.

Også for PC

Henry og Gant tenker har laget utkastet sitt både for standard nettsider, iPhone og iPad.

De tenker seg også å gjøre magasinet kompatibelt med andre mediebrett enn iPad – enten de kjører Windows, Linux eller et annet operativsystem.

Zinio står bak

Bak seg har de to designerne Zinio, et amerikansk selskap som allerede nå publiserer et stort antall magasiner (også norske)for nett og for sin egen PC/Mac-applikasjon Zinio Reader.

Zinio satser hardt på VIV, og vil tilby dette som plattform til sine mange samarbeidspartnere i forlagsbransjen.

Her er en reportasje om hvordan første nummer av VIV Magazine ble laget:

VIV Mag Featurette: A Digital Magazine Motion Cover and Feature for the iPad from Alexx Henry on Vimeo.

Her ser du hvordan en av de første «artiklene» i VIV Magazine blir:

VIV Mag Interactive Feature Spread – iPad Demo from Alexx Henry on Vimeo.