IFPI anker ikke Telenor-saken videre til høyesterett. Dette fordi de har fått avslag to ganger tidligere og med dette klar beskjed om at det ikke er hjemmel i Norsk lov.

Annonse


IFPI anker ikke Telenor-dommen

Telenors informasjonssjef Atle Lessum kunngjorde på Twitter at IFPI ikke anker Pirate Bay-saken videre.

Anker ikke

IFPI gikk til sak mot Telenor i juni 2009 og krevde at teleoperatøren skulle stenge tilgangen til The Pirate Bay. IFPI tapte saken i desember samme år og valgte da å anke.

Anken ble avslått av Borgarting Lagmannsrett. IFPI kunne da ha anket videre til høyesterett, men har nå bestemt å ikke gjør dette, til Telenors store lettelse:

«Motparten har i dag bestemt seg for å ikke anke The Pirate Bay-saken til Høyesterett. Det er vi glade for! Atle L».

Annonse


Tono: – Finnes ikke lovhjemmel

– Vi ønsket å få en rettslig avklaring på hvorvidt det etter norsk rett er mulig å pålegge internettleverandørene å blokkere tilgangen til The Pirate Bay. Nå har vi fått to klare avgjørelser på at det ikke finnes en lovhjemmel i norsk rett for et slikt blokkeringskrav. Begge rettsinnstanser går langt i å sende saken videre til lovgiver, forklarer adm. dir. i Tono Cato Strøm.

IFPIs Marthe Thorsby mener likevel at norsk lov må endres:

– Nå har to rettsinstanser spilt ballen over til Kulturdepartementet. For oss oppleves det som bortkastet å bruke mer tid og økonomiske ressurser på å forfølge dette videre. Vi mener at avgjørelsene fra de to rettsinstansene er så klare at lovgiver nå må ha et sterkt insitament til å få på plass en tydeligere regulering på dette området, sier Thorsby til Tono.no.

Kilde:
Tono.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse