Israelske myndigheter liker ikke iPad.

Annonse


Apple stoppet norsk iPad-salg

Finn.no stopper nå alle iPad-annonser.

Endret konklusjon

«I utgangspunktet synes vi dette er greit. Annonsøren selger et reelt produkt, og de oppgir e-post og telefonnummer, slik at man kan kontakte dem og få kjøpt en iPad hvis man er blant de 50 første», skrev Finn.no til ITavisen først. Kort tid senere endret de politikk.

Kort tid etter ITavisens sak ble annonsen fjernet: «Denne annonsen er fjernet av FINN.no. Ta kontakt med vårt kundesenter hvis du har spørsmål angående annonsen.»

Annonsen ikke lenger godkjent

Kort tid etter at ITavisen.no kontaktet Finn.no første gang ble annonsen fjernet, stikk i strid med første beskjed fra Finn.no om at annonsen var godkjent.

Annonse


«I og med at Apple foreløpig ikke tillater salg av disse produktene i Norge, har vi tatt det standpunkt at vi heller ikke vil godta annonser på FINN.no. Det at annonsen er publisert på FINN skyldes således en glipp fra vår side, og den er nå fjernet.

«Vi er også generelt lite begeistret for nettsider hvor alt innhold er generert fra FINN.no, og vil kontakte vedkommende angående dette også», skriver Lars Vinden, ansvarlig for forbrukertrygghet hos Finn.no. Også på Twittter har Finn.no sagt klart i fra hva de mener.

Lars vinden påpeker at annonsen i seg selv ikke er ulovlig, men at Finn.no har valgt å følge Apples retningslinjer.

Skal revurdere på fredag

Apple.com starter forhåndssalget for amerikanske kunder 12. mars, altså førstkommende fredag. Ifølge Armin Keyani skal Finn.no vurdere å godkjenne iPad-annonser når dette forhåndssalget har startet.

Lars Vinden fra Finn.no forklarer til ITavisen hvorfor de har valgt å stoppe forhåndssalget av iPads:

«Poenget med å gjøre det på denne måten er at vi ønsker å forhindre at useriøse aktører annonserer for produkter de ikke klarer å levere – vi vet jo foreløpig ikke om Apple er i stand til å dekke etterspørselen fra dag 1, og det er jo dumt å ha forhåndsbestilt (og –betalt) hos en som ikke er i stand til å levere varen».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse