RealDVD var neppe førstevalget til de som ønsker å kopiere filmene sine. Nå er programmet stoppet.

Annonse


RealDVD stoppet for godt

RealNetworks mediespiller RealDVD gjorde det mulig å ta en kopi av en DVD-plate. Det likte filmbransjen så dårlig at de i 2008 gikk til rettssak for å stoppe den.

Må ut med 27 millioner

Nå har saken endt med forlik mellom filmbransjen og RealNetWorks. Sistnevnte har gått med på å trekke hele programmet, samt betale 4,5 millioner dollar (om lag 27 millioner norske kroner) i erstatning.

I en pressemelding forteller RealNetworks at de i tillegg til å stoppe programmet slår av funskjonen for å omslagsbilder og informasjon om filmene for de som allerede har kjøpt RealDVD.

Mange alternativer

De kan med andre ord ikke hindre at eksemplarer som de allerede har solgt fortsatt brukes til å kopiere DVD-plater.

Annonse


Det hører med til historien at det ikke er noen mangel på programvare som kopierer DVD-filmer. De fleste av dem gjør dette enklere og langt bedre enn RealDVD, og mange av dem er gratis.

Effektiv kopisperre?

En av dem, SlySofts AnyDVD, kom nylig med en oppdatering der også Blu-ray blir dekryptert. I tillegg kan du bestemme landskode både på Blu-ray og DVD selv.

I Norge er det lov å ta kopier av DVD, CD og Blu-ray dersom kopisperren ikke kan regnes som effektiv. Det er et åpent spørsmål vhrodan dette stiller seg med DVD.

Se også Digi.no

Annonse