Dette hovedkortet gjør noe helt spesielt: låser opp skjulte kjerner i CPUen din. Dette gir mye mer ytelse om ekstra-kjernene ikke er defekte.

Annonse


Slik kan du få flere CPU-kjerner gratis

Asus’ hovedkort M4A89GTD Pro (rundt 1100 kroner i norske nettbutikker) har 890GX chipset. Det gir uventede fordeler for kunden.

«Core Unlocker»

Hovedkortet har nemlig en funksjon som kan vise seg å være svært nyttig: «Core Unlocker». Det er nemlig slik at CPUen i maskinen din kanskje har flere brukbare kjerner. Problemet er bare at de er låst av AMD.

Med kjerne-opplåseren gir man maskinen tilgang til disse kjernene. Det er ingen garanti for at kjernene fungerer, men man kan definitivt være heldig.

Fra to til fire

Har du en tokjerne-CPU kan du med dette hovedkortet forvandle den til en tre eller firekjerners utgave. Eller gjøre om en trekjerne CPU til en firekjerners.

Annonse


AMD har enn så lenge ikke sagt noe om CPU-garantien ryker eller ikke (de støtter ikke funksjonen offisielt), så vær forsiktig om du prøver. Asus har heller ingen informasjon om hvilke CPUer opplåsningen fungerer med så man må prøve seg fram selv.

Kilde:
IDG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse