charney

Annonse


– Sett infiserte PC-er i karantene!

Pc-er som er infisert av virus, ormer og trojanere må behandles på samme måte som mennsker som er rammet av en farlig, smittsom sykdom.

Steinhardt regime
Det mener en av Microsofts toppsjefer, Scott Charney. Charney er sjef for Microsofts såkalte Trustworthy Computing-avdeling, som sysler med sikkerheten i Windows.

I følge Charney vil et steinhardt regime som minner om det sykehusene praktiserer når de får inn pasienter med ekstremt smittsomme og potensielt dødelige sykdommer: De setter pasientene i karantene, fullstendig isolert fra omverdenen.

Blir tatt av nettet
– PC-er blir regnet som privat eiendom, og det er på en måte sant. Din personlige maskin inneholder en mengde sensitiv informasjon, som dagbøker og skatteopplysninger. Men så skjer det at maskiner blir infisert. Og da er det ikke bare du som er offer, men også de som mottar spam eller blir utsatt for et tjenestenektangrep (DDoS), sier Scott Cherney til CNet News.com.

Annonse


Chanrey ser for seg et svært omfattende system som oppdager infiserte PC-er på nettet og stenger dem ute. Først når de er renset for virus og andre uhumskheter vil de kunne bli koblet til netet igjen.

– Som røykere
Charney sammenligner mennesker som ikke treffer de nødvendige tiltakene for å beskytte PC-ene sine med røykere.

Det er muligens greit å skade sin egen helse, mener han. Men det er ikke greit å skade andres helse med sine uvaner. Derfor tror han at vi om tre til fem år får regler som hindrer spredning av infeksjoner fra PC til PC.

Staten må gripe inn
Underlig nok for en Microsoft-mann – og nesten uamerikansk – sverger Charney til statlige reguleringer på dette området.

Han tror ikke markedet alene kan hamle opp med en økende virustrusselen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse