BTJunkie.org er en av mange «konkurrenter» til The Pirate Bay. I går var de borte fra Google - en liten stund.

Annonse


Google fjernet BTJunkie

I oktober i fjor ble The Pirate Bay fjernet fra Googles søkeresultater. Angivelig ved en feil, og Google på i ettertid om unnskyldning.

Henvendelse fra Fox

Nå har filmselskapet Fox rettet en henvendelse til Google om å fjerne søkeresultater som peker til torrent-filen som gjør at du kan laste ned suksessfilmen ulovlig via BitTorrent.

Dette er riktignok bare en av mange torrent-filer som ligger der ute – nærmere bestemt den som ligger på BTJunkie – en av «konkurrentene» til The Pirate Bay.

På plass igjen

BTJunkie var i følge Torrentfreak.com borte fra Google i går.

Annonse


Men i dag kan vi ved selvsyn konstatere at både BTJunkies hovedside og den omstridte Avatar-torrenten er tilbake på plass.

– Fjernet på grunnlag av klage

Noen unnskyldning fra Google kan vi derimot ikke se denne gangen. Tvert i mot hadde de dette å fortelle nederst på siden med søkeresultater i går:

Som svar på en klage vi fikk på grunnlag av den amerikanske Digital Millennium-loven har vi fjernet 1 resultat fra denne siden. Om du ønsker, kan du lese DMCA-klagen som utløste fjerningen på Chillingeffects.org.

Spill for galleriet?

Chillingeffects.org ligger et stort antall klager fra plate- og filmbransjen til både Google, Yahoo og andre søkemotorer – samt en masse henvendelser som gjelder Google-eide YouTube.

Det kan utvilsomt se ut som om Google og andre konsekvent svarer hyggelig og positivt på henvendelsene, og bedyrer at lenkene skal fjernes. Så venter de et par dager, før de setter ting på palss igjen…

Den aktuelle Avatar-saken finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse