Ikke la deg lure. Det finnes ikke gullkontoer som gjør Facebook reklamefri. Denne gruppen har over 4800 medlemmer og ikke overraskende ingen administratorer.

Annonse


Pass deg for ny Facebook-bløff!

Facebook-grupper reklamerer for gullkontoer på Facebook. Problemet er bare at det ikke finnes gullkontoer.

Alt som glitrer er ikke gull

Trend Micro advarer nå Facbook-brukere mot en ny trend på verdens største sosiale nettsted:

– Et første advarselstegn er stavingen i overskriften på siden. Cyberkriminelle må være oppfinnsomme når det kommer til å tenke ut nye knep for å lure, men de kan ikke alltid stave, sier Rik Ferguson, sikkerhetsekspert i Trend Micro. Og ser du på “kommentarene” på siden ser du at de ikke er kommentarer, men en bildefil som lenker til en skadelig nettside.

Kan bli svært dyrt

Brukere som klikker seg videre blir bedt om å være med på en spørrekonkurranse for å få tilgang til gull-kontoen. Det er flere versjoner av nettsiden, men de har alle til felles at de er falske og kun er laget for at bakmennene skal tjene penger.

Annonse


Pengene tjenes med at brukeren oppgir mobilnummeret sitt. Det koster først 80 kroner første gang man registeret så 80 kroner hver eneste uke.

Mange versjoner

– I dag finnes det over 50 versjoner av akkurat denne siden på Facebook, med totalt 1 million fans, fortsetter Rik. Mitt beste tips for å unngå denne typen bløffer er å undersøke ting før du sender noe videre til vennene dine. Selv om du selv gjennomskuer bløffen i tide, er det ikke sikkert alle vennene dine gjør det. Opplys aldri mobilnummeret ditt for å motta resultatene fra en quiz du har tatt, hvis resultatet ikke kan vises på en nettside er det ikke verd å se.

Kilde:
Countermeasures

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse