En lærer på en annen skole forklarer hvordan overvåknings-programvaren fungerer.

Annonse


Skole spionerte på elever med bærbare

Når man kobler seg til en elev-maskin ser læreren hele skrivebordet inkkludert webkameraet.En sjokkerende sak rulles nå opp i den amerikanske delstaten Pennsylvania. Lower Merion High School er siktet for å ha spionert på elevene.

Ble overvåket

Elevene fikk laptops av skolen for skolearbeid. Det elevene ikke visste var at webkameraene i disse maskinene kunne aktiveres over nettet av lærerne.

Etter 14 måneder avslørte skolen seg selv når de hevdet at eleven Blake Robbins hadde vært hjemme og utført «utilbørlig atferd». Da var det ikke vanskelig for Robbins å skjønne hvordan skolen hadde funnet ut dette.

FBI har tatt saken

Etter elevens avsløring undersøker nå FBI saken som har åpnet en sak mot skolen. Skolen på sin side mener kameraene i maskinene kun ble installert slik at skolen skulle kunne finne igjen maskinene som ble stjålet. Mange vil nok mene at GPS-teknologi er en bedre måte å gjøre dette på.

Annonse


Skolen hevder at de i løpet av de 14 siste månedene aktiverte kameraene i alt 42 ganger. Alle gangene hevder de det var for å finne maskiner som de ikke visste hvor var, noe som ikke stemmer overrens med Robbins’ utsagn.

Her demonstrer en annen skole hvordan de kan koble seg til elevenes maskin ved hjelp av LANRev:

Kilder:
Neowin.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse