motorola-milestone_1

Annonse


Menn velger Android

Statistikk er gøy, fordi man kan tolke det på diverse måter.

Selskapet AdMob slapp i går sin oversikt over hvilke smarttelefoner som er mest populære blant hvilke grupper. Som så mange andre slike undersøkelser gjelder denne kun USA, men resultatene er likevel artige.

Macho-Android
Som det med kjønnsfordeling. Det viser seg at et overveldende antall av Android-brukere er menn. Hele 73% prosent. Kan det ha noe med Androids mer nerdete Linux-røtter?

Både iPhone og Palm Pre selger også best blant menn, men fordelingen er mer jevn. Rundt 57/58 prosent av kjøperne er herrer. iPod Touch derimot (som jo ikke er en telefon) treffer bedre blant kvinner. Fordelingen der er 54% menn, 46% kvinner.

Annonse


Man kan selvsagt debattere hvorvidt markedsføring har hatt sitt å si, for eksempel hadde Motorola Droid, den mest populære Android-telefonen i USA, en veldig machosentrisk kampanje, som etablerte telefonen som førstevalget for amerikansk fotball-elskende karer.

Kidsa liker Touch
Undersøkelsen peker også på aldersfordelingen, og der er det iPod Touch som faktisk dominerer fullstendig blant de yngste. Hele 78% av de som bruker Apples mediespiller er under 25. Og 65% er faktisk under 17 år gamle. Android vinner klarest hos de unge voksne, der 30% av brukerne er mellom 25-34 år gamle.

Det hadde vært artig å sett tilsvarende tall for Europa, som tok i betraktning andre produsenter som Nokia. Ikke i denne omgang, tydeligvis.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse