windows7-activation-update

Annonse


Nå er piratenes skrekk her

Microsofts mye omtalte oppdaterte piratsjekk for Windows 7 er lansert. Oppdatering B971033 undersøker Windowsen din.

Lansert nå

Personer som har lastet ned Windows 7 ulovlig har grunn til å frykte denne oppdateringen. Den sjekker nemlig jevnlig (og ikke bare ved større maskinvareendringer) om du faktisk har betalt for produktet.

Oppdateringen kommer via Windows Update og er faktisk valgfri. Slike oppdateringer har vært valgfrie også tidligere i andre Windows-versjoner, men mange installerer nok en haug med oppdateringer uten å følge noe særlig med på hva de faktisk installerer.

Får kritikk

Det nye systemet har fått kritikk fordi den nå ikke bare undersøker en gang rett etter installasjon, men faktisk hver måned. Det har fått Lauren Weinstein til å reagere:

Annonse


– Microsofts nye metode er svært urimelig, også for lovlige brukere av OSet. Microsoft nedgraderer brukernes Windows til piratstatus om selskapet i det hele tatt mistenker at det er en piratkopi. Dette kommer til å skje gjennom at Windows 7 kontakter Microsofts serverer hver tredje måned så lenge Windows 7 er installert, forklarte Weinstein tidligere denne måneden.

Microsoft på sin side avviser anklagene og henviser til at de faktisk er et kommersielt selskap som har rett til å tjene penger.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse