Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dagens SSD-disker rommer ofte ikke mer enn 80GB og koster rundt 1700 kroner i norske nettbutikker. Får Toshibas nye teknologi fotfeste får vi kanskje 1TB SSD-disker om to år. (Ill.: Intel)

Gjennombrudd i SSD-lagring

1TB lagringskapasitet og hastigheter på 240MB i sekundet.

Dagens SSD-disker rommer ofte ikke mer enn 80GB og koster rundt 1700 kroner i norske nettbutikker. Får Toshibas nye teknologi fotfeste får vi kanskje 1TB SSD-disker om to år.
(Ill.: Intel)
Toshiba har funnet en måte å krympe SSD-disker og de har svært stor lagringskapasitet.

Mye plass

Gjennombruddet kom da selskapet klarte å sette 128 NAND-kretser og et kontrollerkort sammen. De skal ikke være større enn et frimerke. Lagringskapasiteten? 1TB (1000GB).

Hastigheten skal være opptil 2 gigabit i sekundet. Det er 240 megabyte i sekundet. Strømforbruket er også langt snillere. 70 prosent mindre i forhold til dagens SSD-disker. De skal også være billigere å produsere i stor skala siden de er så små. De er faktisk 90 prosent mindre enn dagens 2.5″ disker.

Kommer kanskje i 2012

Det finnes dessverre kun en prototype og det er ikke etablert noen industristandard for disse enda.

Det betyr at det nok vil ta litt tid før vi ser disse i maskinene våre. Toshiba og Keio University hevder likevel at protoypen er kommet såpass langt at en lansering en gang i 2012 ikke er usannsynlig.

Kilde:
Crunchgear

Stikkord: ssd