Nå lager ikke Apple bare design og programvare, men også maskinvaren. A4-chippen dukker først opp i selskapets tablet neste måned, men den blir trolig å finne i iPhone 4G som trolig lanseres juni i år.

Annonse


Apples A4-chip kostet 5.8 milliarder

Nå lager ikke Apple bare design og programvare, men også maskinvaren. A4-chippen dukker først opp i selskapets tablet neste måned, men den blir trolig å finne i iPhone 4G som trolig lanseres juni i år.Apples egen ARM-chip A4 kostet svært mye å utvikle ifølge NY Times.

Svært dyr utvikling

Det koster svært mye å utvikle egen CPU og ikke hvem som helst har råd til det. Ifølge NYTimes kostet det Apple 1 milliard dollar å utvikle chippen som blir å finne iPad og sikkert i også i iPhone 4G.

Og dette er ikke medregnet kostnadene ved å produsere chippen.

Trolig har ikke konkurrenter som Palm kapital nok til å utvikle sin egen chipper. Apple kom tidlig i gang og kjøpte i 2008 opp selskapet chip-selskapet PA Semi for 278 millioner dollar (1.6 milliarder kroner).

Annonse


Uventet ARM-suksess

Det var ikke ventet at ARM-CPUer skulle bli så populære i datamaskiner. De første ARM-CPUene ble brukt i Acorn maskiner i Europa for 25 år siden, men det er i den siste tiden med nye portable produkter CPU-plattformen virkelig har funnet seg til rette

«Apple var det første selskapet som lagde et virkelig inspirerende produkt på lang tid og det var ikke basert på Intel-chips eller Microsoft Windows. iPhonen brøt noen psykologiske barrierer folk hadde om å teste nye produkter», forklarer Fred Weber som har lang erfaring med chip-design.

Intel sliter å holde følge med sine chips i dette markedet. Dette fordi deres Atom-serie som er beregnet på mindre maskiner er langt dyrere å produsere og bruker langt mer strøm.

Kilde:
NYTimes

Annonse