windows-7-vs-mac-os-x-leopard

Annonse


Hacker-sjef: – Windows 7 sikrere enn MacOS

Hacker-general Aaron Portnoy tror ikke Safari har blitt noe særlig sikrere med årene og at dette blir den første nettleseren som blir knekt også i år.Aaron Portnoy er hjernen bak hackerkonkurrasnsen Pwn2Own. Han har mest tro på Microsofts OS.

Windows 7 best?

I et intervju med Computerworld hevder Portnoy at Microsofts nye OS er sikrere enn Apples Snow Leopard. Han mener også at Apples nettleser Safari blir den første nettleseren som blir knekt av hackerne også i år.

Når Pwn2Own gikk av stabelen i fjor tok det ikke mer enn fem sekund for en sikkerhetsekspert å komme seg inn i en Mac, via Safari. I 2008 tok det to minutter før noen klarte å hacke MacBook Air. Også da var det Safari som ble brukt som bakdør.

– Safari lett å misbruke

Portnoy begrunner på Twitter at det blant annet har å gjøre med med at Windows 7 har ekte ASLR (Address space layout randomization). Dette har ikke MacOS. Mer om ASLR her.

Annonse


Alle er dog ikke enige i Portnoy. Sikkerhetsekspert Charlie Miller har hacket seg inn i MacOS før (også han ved hjelp av Safari). Han hevder de to OSene er på mer eller mindre samme nivå når det gjelder sikkerhet.

Han innrømmer likevel at Safari er en større sikkerhetsrisiko enn Windowsbaserte nettlesere. Pwn2Own 2010 går av stabelen 24. mars og har fokus på smarttelefoner.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse