_MG_0013

Annonse


– 60.000 Android-telefoner om dagen

Google-sjefen Eric Schmidt holdt et innlegg under den pågående mobilkongressen i Barcelona, og avslørte at det shippes hele 60.000 Android-baserte telefoner daglig.

At det shippes så mange telefoner til forhandlere betyr ikke at det nødvendigvis selges like mange til sluttbrukere til enhver tid, men tallet av telefoner som faktisk selges er ikke nødvendigvis så mye lavere.

Stadig større
I følge Schmidt vokser tallet dramatisk, og er nå det dobbelte av antallet telefoner som ble shippet daglig forrige kvartal. Noe som med andre ord betyr at Android selger godt. Veldig godt. På tvers av produsenter altså, Googles egne Nexus One er så langt ingen stor suksess.

Nettstedet TechCrunch regnet på at hvis salget vedvarer, betyr det rundt 5.4 millioner Android-telefoner per kvartal, og 21.9 millioner i året. Til sammenligning solgte Apple 8.7 millioner mobiler forrige kvartal.

Annonse


Google spiser seg altså sakte, men sikkert inn på mobilmarkedet og er i ferd med å bli en veldig viktig aktør.

Ny mobil-æra
Schmidt påpeker også at vi har nådd punktet der de beste utviklerne tenker på å utvikle til mobiltelefoner først, før de tenker på fullverdige PCer. Noe han kaller for mobiltelefonens tid, der antall, vekst og teknologiske muligheter nå har nådd en konvergens som gjør dette mulig.

Kilder:
TechCrunch
Reuters