symbian

Annonse


Sjekk nye Symbian

symbianSymbian-operativsystemet, som i hovedsak brukes i Nokias smarttelefoner, samt i noen Samsung- og Sony Ericsson-modeller, har blitt nokså utdatert og moden for en ordentlig oppgradering.

De siste månedene har vi sett flere hints om to oppfølgere til OSet, først Symbian^3, som er på vei til å bli ferdigstilt, og Symbian^4, som er litt lenger unna.

På mobilkongressen i Barcelona ble Symbian^3 nå offisielt annonsert, og det ventes at de første enhetene som bruker systemet kommer i løpet av tredje kvartal 2010.

Enklere, raskere
De viktigste nyhetene med Symbian^3 er en ny hjemmeskjerm, med langt bedre støtte for dynamiske widgets, flere hovedskjermer og en mer brukervennlig opplevelse. Det er slutt på inkonsekvent dobbelklikking på visse steder, nå er det ett klikk som gjelder overalt, og Symbian^3 støtter også multitouch.

Annonse


Takket være bedre støtte for 2D og 3D-akselerasjon legges det opp til en langt mer responsiv og raskere opplevelse, samtidig som bedre minnehåndtering også bidrar til den totale hastigheten.

Symbian^3 har en integrert musikkbutikk som blant annet kobles sammen med radiofunksjonaliteten. Det er også lagt til støtte for HDMI og avspilling av HD-materiale.

Mer tilkoblet
OSet er langt bedre til å håndtere internettfunksjoner, der det skal være mye lettere å sette opp og konfigurere tilkoblinger uavhengig av hvor brukeren befinner seg. Systemet har også lagt inn støtte for 4G-nettverk.

Ikke nok med det: Hele plattformen er åpen kilde, så forvent at funksjonaliteten vokser betydelig utover.

Les mer om plattformen her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse