AppStoreBan

Annonse


Nå stopper Apple hackerne

AppStoreBanTo hackere som bruker åpne (jailbreak) iPhones til å laste inn programvare er nå blitt kastet ut av Apples butikk.

Blir utestengt

Jailbreaking gjør det mulig å laste inn applikasjoner som ikke har gått igjennom Apples autorisjonsprosess, men det er også lett å laste inn pirat-apps.

Nå ser det ut til athar Apple sett seg lei av hacking, piratkopiering og ikke-offisielle Apps og har startet å sperre kontoer. I første rekke to hackere. Ifølge iPhone-utvikler og hacker Sherif Hashim har App Store-kontoen hans nå blitt sperret. «This Apple ID has been disabled for security reasons», melder står det å lese på Hashims iPhone.

Twittret konto-sperre

Hashim skrev kort tid etter om episoden på Twitter:

Annonse


«Your Apple ID was banned for security reasons”, that’s what i get when i try to go to the app store, they must be really angry )))) and guess what my apple ID was, “[email protected]”, what a fool was me not to notice )), can’t help laughing, they are babies».

En annen hacker skal også ha fått sin konto sperret. På Apples supportside står det å lese at meldingen skal dukke opp om brukeren har tastet feil passord for mange ganger. I dette tilfellet er det nok ikke dette grunnen.

Hackere i første omgang

Det er usikkert om Apple nå har planer om å sperre alle som jailbreaker mobilen sin. Det spesielle med Hashim er at han er en hacker som blant annet har funnet et hull i iPhone OS 3.1.3 som muliggjør opplåsing av baseband 05.12.01.

Hashim hadde når han ble sperret ikke forklart hvordan han hacket den nyeste firmwaren. En annen hacker med kallenavnet iH8sn0w som har utviklet PwnageTool-alternativet Sn0wbreeze har også fått sin konto sperret.

Kilde:
Redmond Pie

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse