Dette er ikke Facebook, men nettsiden http://kent2009.t35.com/ som er mer eller mindre en ren kopi, men ikke la deg lure.

Annonse


Dette er ikke Facebook!

En ny måte å kapre brukernavn og passord sprer så nå fort på nett.

Virus sender deg videre

Et nytt virus kan bli et stort problem for Facebook. Viruset heter zynga poker chips hack og er en jukse-app til det populære Facebook-spillet. Appen krever Facebooks brukernavn og passord og dermed er skaden gjort.

Etter dette er det umulig å besøke Facebook. Prøver brukeren den sosiale nettsiden blir de istedenfor sendt til kent2009.t35.com som ligner svært mye på ekte Facebook, men ikke prøv å logg deg inn her.

Slik fjerner du viruset

Det anbefales å laste ned Malwarebytes og oppdatere programmet til nyeste versjon. Etter dette skal man ikke fjerne de infiserte filene, men skru av system restore, dette for at viruset ikke skal klone seg selv.

Annonse


Etter dette går man tilbake til Malwarebytes og fjerner viruset. Alle filene er dog ikke fjernet selv etter denne operasjonen. Last ned HiJackThis fra Trend Micro (beta-versjon anbefales). Etter installasjon av dette kjører man igjen Malwarebytes og velger opsjonen «do a system scan and save a log-file». Les log-filen og slett alle referanser til Facebook i systemet.

Lettlurte Facebookere

Det er mange farer der ute for brukere som Googler seg frem til Facebooks innloggingsnettside. Mange har nemlig ikke Facebook som bokmerke og bruker heller søkegiganten, men dette gir ikke alltid ønsket resultat.

Dette eksempelet viser bare hvor lett det vil være for personer med onde hensikter å lure den jevne Facebook-bruker.

Et blogg-innlegg har fått så mange Facebook-besøkende at kommentarfeltet er fullt av folk som tror de er på Facebook og ber om å få komme inn. Kommentarer som «ok cool now can I get to facebook» og «when can we log in?» demonstrerer problemet ganske godt.

En av grunnene til at så mange tror denne bloggen er Facebook er adressen «facebook_wants_to_be_your_one_true_login.php» som både har Facebook og login i seg.

Kilde:
Readwriteweb
Yahoo Answers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse