Faith No More er en av mange artister som nå kanskje forsvinner fra Spotify.

Annonse


Spotify: – Warner forsvinner ikke

Faith No More er en av mange artister som nå kanskje forsvinner fra Spotify.Warner Music trekker seg ut av musikk-streamingmarkedet. Det betyr at du ikke lenger finner REM, Madonna eller Jay-Z på Spotify eller Last.fm.

Nå trekker de seg

Selskapet begrunner dette med at det ikke er mange nok som betaler for den svenske musikktjenesten. Spotify er nemlig gratis om man takler å høre reklame mellom låtene.

Det er ikke bare Spotify-samarbeidet Warner nå avslutter. Heller ikke Last.fm vil kunne tilby Warner-artister, ifølge BBC. Om Warner også forsvinner fra Wimp er usikkert da dette skal lanseres kun som betalingstjeneste. ITavisen.no har i skrivende stund ikke fått svar fra Wimp-eier Aspiro angående saken.

Aspiro: – Dette er positivt

Oppdatert: ITavisen.no tok kontakt med administrerende direktør i Aspiro Gunnar Sellæg, selskapet bak Wimp:

Annonse


– Vi har jo en betalingsløsning så dette ser vi på som positivt. Vi har ikke fått noen negative signaler fra bransjen. Tvert imot har vi merket økt entusiasme. Sellæg hadde ingen ny informasjon om når Wimp er klar i endelig versjon.

Espen Lauritzen er sjef for nettavdelingen til Platekompaniet. Platebutikken samarbeider med Aspiro:

«Wimp kommer ikke til å være noen gratistjeneste, og vi har ikke mottatt noen signaler om at Warner – eller andre plateselskaper – ikke ønsker å selge musikken sin gjennom Wimp. Vi jobber tett med plateselskapene hver eneste dag og opplever at det er en veldig positiv og optimistisk stemning rundt streaming», avslører han til ITavisen.no.

Samtidig melder Spotify via Twitter at Warner Music ikke forsvinner fra katalogen. Dette selv om WMG eksplisitt ifølge BBC har sagt de ikke lenger vil lisensiere musikk til gratis streamingtjenester.

Går for abonnementstjenester

Warner-sjef Edgar-Bronfman:

– Gratis-streamingtjenester er helt klart ikke noen positiv for industrien. Warner Music vil ikke lenger bli lisensiert til disse.

Warner skal ha planer om å gå abonnement-veien istedenfor. Akkurat som Microsoft har gjort med Zune. Bronfman hevder det er hundrevis av millioner, om ikke milliarder av mennesker som kunne tenke seg en abonnement-tjeneste istedenfor tjenester som iTunes.

Da kan man jo stille seg følgende spørsmål: har Zune-modellen vært noen suksess sammenlignet med iTunes? En komplett liste over Warner-artister finner du her.

Kilde:
BBC

Annonse