NewSuperMarioBrosWiiBoxart

Annonse


Mario-pirat må betale 7.7 millioner kroner

NewSuperMarioBrosWiiBoxartNew Super Mario Bros. til Wii ble lekket til nettet før lanseringsdato. Det må piraten betale svært dyrt for.

Lastet opp ulansert spill

Det ble en dyr fornøyelse for James Burt (24), en Electronics Boutique-sjef som lastet opp Nintendos storspill 6. november, en uke før lanseringen i hjemlandet hans Australia. Han må nemlig punge ut 1.3 millioner dollar (7.7 millioner kroner) til Nintendo.

Nintendo har forklart at de brukte flere forskjellige metoder på å fakke piraten. Etter at de hadde funnet Burt fikk de godkjent en ransakingsordre av Burts hjem.

Måtte gi fra seg passord

I forbindelse med undersøkelsen måtte Burt også gi politiet passordene til flere nettsamfunn han var medlem av i tillegg til passord til epost-kontoer og andre nettsider.

Annonse


Piratene er ofte trege i Australia, men i tilfellet med New Super Mario Bros. var Burt en av de første og spillet ble som følge av dette distribuert globalt. Trolig har ikke Burt mulighet til å betale boten. Det er også usikkert om han får beholde jobben.

Ble lastet ned over 1 million ganger

Innen 27. desember 2009 var spillet lastet ned over 1.1 millioner ganger på torrent-nettverk. Likevel var spillet en stor kommersiell suksess for Nintendo med 10 millioner solgte de to første månedene.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse