Oppover Karl Johans Gate

Annonse


Google Street View i Norge

I dag ble endelig den mye omtalte Google Street View lansert i Norge. Tjenesten, som gjør det mulig å klikke seg gjennom detaljerte bilder av gater har vært tilgjengelig i USA siden 2007, og i etterkant jevnlig blitt rullet ut over store deler av verden.

oslo-view2

Få byer til å begynne med
Nå er altså turen kommet til Norge, mer nøyaktig østlandsområdet, områdene rundt Bergen, Stavanger og Kristiansand. Ikke imponerende omfattende altså, men vi håper selvsagt på at flere byer kommer på sikt. Til sammenligning er de øvrige land i Norden langt bedre dekket.

Bildene er imidlertid meget fine, tatt rundt sommeren i fjor på tidspunkter da gatene var mest mulig folketomme. Mengden kebabrester og søppel utenfor undertegnedes bygård tyder på tidlig søndag morgen.

Annonse


Det norske nettstedet Sesam har tidligere også lansert en tilsvarende tjeneste, som fremdeles var på lufta sist vi sjekket, men er vanskelig å finne.

En tilfeldig gate i Bergen.

Lett å bruke
Norske Street View fungerer på samme måte som i andre land, du går til maps.google.com, zoomer inn på ønsket område, og klikker på den lille mannen ved zoom-markøren. Derfra kan du dra denne til gater som er merket med blått, disse har tilgjengelige gatebilder altså.

Som forventet er de fleste ansikter og bilskilt sladdet (men en del synes godt), for å ivareta privatlivet, men vi venter på at noen likevel finner bilder av fulle karer som sover på en benk i Gamlebyen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse