Microsoft

Annonse


– Et tonn idioter i Microsoft

Microsoft
(Ill.: Foto;: Tore Neset)
Microsoft måtte i januar i fjor sparke flere tusen ansatte. Og i november måtte ytterligere 800 gå.

Evangelist og markedsfører

Nå begynner de oppsagte å stå fram med det de mener er sannheten om verdens største programvareselskap. De som ikke føler at de har noe å tape på å gå ut mot sin tidligere arbeidsgiver, har lite pent å si. Andre er anonyme.

En av dem er «Boris», som i virkeligheten heter noe helt annet. Han jobbet 13 år i Microsoft, som utvikler og redaktør av innhold. han har også jobbet med brukergrensesnitt og brukerstøtte, samt som såkalt evangelist – markedsfører som skal skape entusiasme rundt ett eller flere Microsoft-produkter.

Tungrodd byråkrati

«Boris» skildrer overfor BetaNeews en organisasjon med et uendelig, tungrodd byråkrati.

Annonse


Blant annet finnes det hele 13 nivåer av ledelse. Og siden selskapet for en stor del er ingeniørstyrt, er det nesten umulig å komme med ideer fra brukersynspunkt. Dette mener «Boris» er selve årsaken til at Microsoft ikke har klart å vinne de delene av markedet som Apple og Google nå har et langt bedre grep om.

– Manglet intellektuelle evner

– Det var et tonn med idioter (bozos) der. Arrogante idioter. Ikke slik å forstå at jeg er et geni selv. Langt i fra. Men store deler av ledelsen manglet totalt intellektuelle evner. Noen ganger var de morsomt, men for det meste var det trist, sier «Boris».

Han forteller at det kom som en stor lettelse da han fikk beskjed om at han ikke hadde jobb mer…

Tar bladet fra munnen

Tidligere visepresident i Microsoft Dick Brass sluttet i Microsoft i 2004, av egen vilje. Men også han har sterke kritiske synspunkter på hvordan selskapet har utviklet seg. I en kronikk i New York Times mener også han at det er bedriftskulturen som gjør at det nå er Apple som finner på nye og attraktive ting, ikke Microsoft.

Microsoft svarte senere på innlegget i sin egen, offisielle blogg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse