Nokia har deaktivert støtten for Flash på Maemo-OSet til Nokia som blant er å finne på N900.

Annonse


Mozilla deaktiverer Flash

Det er ikke bare Steve Jobs som misliker Flash.

Mozilla enig med Apple

Nå har også Mozilla funnet ut at Adobe Flash tar knekken på surfeopplevelsen på Nokia Maemo. Selskapet har derfor valgt å deaktivere Flash i siste versjon til Nokias OS

«Adobes Flash-plugin brukes på mange nettsteder og forringer ytelsen til nettleseren til et punkt der det ikke oppfyller standardene våre», skriver Mozilla på bloggen sin. Har du Nokia Maemo last ned Firefox for Maemo i endelig versjon her.

Kan aktiveres

Det er likevel mulig å aktivere Flash på sider der det er helt nødvendig, som f.eks. på YouTube. Dette må gjøres via about:config.

Annonse


YouTube har allerede startet et HTML5-testprosjekt slik at man slipper å bruke Flash for å spille av video. Dette fungerer ikke på alle klippene enda, men trolig vil dette ta mer og mer over da Google er tilhenger av standarden.

Jobs på krigsstien

Digi.no kunne tidligere denne uken meddele at Jobs er svært misfornød med Flash:

– Apple vil ikke støtte Flash. Det har for mange feil. De fleste ganger en Mac krasjer, så skyldes det Flash. Ingen kommer til å bruke Flash i fremtiden. I stedet vil HTML5 overta, sa han ifølge Wired.

Du kan melde deg inn i YouTubes HTML5-test her. Følgende nettlesere er støttet: Chrome, Safari (fra versjon 4.0) og Internet Explorer med Google Frame. Les mer om Google Frame hos ITavisen.no.

Kilde:
Mozilla Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse