Wikileaks knaker i sømmene etter Afghanistan-scoop og voldtekstanklager.

Annonse


Varsler-nettsted legger opp

Wikileaks knaker i sømmene etter Afghanistan-scoop og voldtekstanklager.
(Ill.: wikileaks.org)
Varsler-nettstedet Wikileaks.org er kjent for sine oppsiktsvekkende avsløringer.

Forsøkt stoppet
De har blant annet avslørt hemmeligstemplede personsøkermeldinger i forbindelse med terroren 11. september 2001, Sarah Palins private e-post, håndboken som brukes på Guantanamo-basen og ikke minst hvilke nettsteder som er forbudt i Norge

Innhentet av økonomien

.

For to år siden ble de stoppet av amerikanske myndigheter. men fortsatte som før etter at de har flyttet til Sverige og dermed opererer under svensk lov.

Annonse


Nå ser det ut som både amerikanske myndigheter og diverse selskaper og institusjoner som har vært utsatt for lekkasjer får det som de vil. Ikke ved hjelp av lovens lange arm, men av de økonomiske realiteter.

Motvillig stoppet

Wikileaks har nemlig sluppet opp for penger, og er allerede nå tatt av nettet. Ledelsen sier imidlertid at de vil komme sterkt tilbake når de har samlet inn nok penger til å fortsette.

– For å kunne konsentrere oss om å få inn penger nok til å holde oss i live i 2010 har vi motvillig stoppet alle andre aktiviteter. Men vi vil være tilbake snart, var siste beskjeden på nettstedet før det gikk i svart i natt norsk tid.

Må ha 1,2 millioner

Nettstedet har fått inn 130 000 dollar (om lag 766 000 norske kroner) allerede, men trenger 200 000 dollar (om lag 1,2 millioner kroner) får å gå i balanse.

Dersom de skal utbetale lønn til de ansatte, må de ha inn 600 000 dollar (3,5 millioner kroner).

Kilde:
Cnet News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse