En populære pirat-app til iPhone legges nå ned.

Annonse


iPhone-pirater legger ned

En populære pirat-app til iPhone legges nå ned.Install0us var piratenes favorittprogram på åpne iPhones.

Legger ned

Nå går det mot slutten for programmet. Grunnen er spørsmålene rundt lovligheten. Programmet ga nemlig brukerne tilgang til fullversjoner av de fleste iPhone-aps der ute, men kun om han hadde en jailbreak-iPhone.

Det er en person med kallenavnet Puy0 som startet det hele. På programmets forum forklarer han hvorfor han nå velger å legge ned hele prosjektet:

«Da jeg startet opp alene, var det av juridiske grunner og det gjelder fremdeles: Jeg var lei av å gjemme meg bak andre mennesker, og ønsket frihet til å utvikle programmer uten å være i skyggen av loven».

Annonse


Leide dyr advokat

Puy0 innrømmer at han har vært naiv. Han tok til og med kontakt med en advokat som spesialiserer seg på piratspørsmål og fikk en ikke overraskende tilbakemelding: det er svært vanskelig å forsvare lovligheten til en slik applikasjon i retten.

Install0us v2.5 er allerede lansert og vil fortsette å fungere, men Puy0 forklarer at versjon 3.0 aldri vil se dagens lys:

«Den dårlige nyheten er imidlertid at Install0us 3 ikke skal og ikke kan utgis. Det hele skal ende her. Dette er svært skuffende for oss alle, med tanke på tid og energi vi har brukt på det».

Kilde:
Install0us

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse